Jeg er født i 1972, og var vel kanskje 7 år gammel da jeg fikk mitt første Märklin startsett. Modelljernbane som hobby har med andre ord fulgt meg gjennom stort sett hele livet, og selv om det har vært tildels lengre perioder opp gjennom årene med liten eller ingen hobbyaktivitet har aldri togbanen vært langt unna, og den ble med ujevne mellomrom hentet fram og satt sammen til provisoriske anlegg jeg kunne kjøre litt på.

I voksen alder ble interessen for den norske jernbanen mer og mer gjeldende, og det førte etter hvert til at jeg solgte alt jeg hadde samlet opp av Märklinmateriell og startet fra scratch igjen med 2-skinnesystemet og modeller med norsk forbilde. Jeg har alltid hatt en fascinasjon for damplok, og har derfor hovedsakelig konsentrert meg om lok og materiell som passer inn i mellom- og etterkrigsperioden fram til ca 1960.

Når det gjelder valg av skala og sporvidde er det naturlig nok H0 normalspor som dominerer, siden det er den jeg har mest erfaring med. I senere tid har jeg imidlertid også fått en økt interesse for smalsporet jernbane, og leker meg med både H0e innendørs og storskala hagejernbane ute.

Til toppen