For snart 3 år siden ble anlegget klargjort for beplantning, med hagejord dekket med ugressduk og et lag bark på toppen. Nå er det på høy tid å ta neste steg i den prosessen, så i helga tok jeg en tur til Hageland og handlet litt!

Siden anlegget skal være kjørbart og noenlunde presentabelt også vinterstid vil jeg ha en god del vintergrønne planter, og med tanke på å slippe å plante nytt hver vår har jeg valgt stauder. De fleste staudene er lave og tenkt som bunndekke etter hvert som de sprer seg utover, men jeg har også noen som vokser mer i høyden, kombinert med litt prydgress som blikkfang.

Jeg må innrømme at jeg har null peiling på planter, så alle plantevalgene ble gjort av gartnerne på Hageland. Jeg forklarte hva jeg var ute etter og viste de noen bilder av anlegget, og de syntes det var et veldig spennende prosjekt. Jeg ble visst en lokal liten «kjendis» der når de ansatte begynte å snakke om hagejernbanen min, og måtte love å sende bilder av anlegget når det var ferdig!:-)

Nedenfor er noen bilder av den første utplasseringen. Som bildene viser har jeg et helt brett med stauder til overs, så det kan nok hende jeg har kjøpt inn litt for mye.

Oversikt planter 1

Oversikt planter 2

Oversikt planter 3

Til toppen