Grunnet mulig ustabilitet i grunnen ble vi nødt til å fravike fra en del av de opprinnelige planene, og vi måtte tenke litt utenfor boksen for å redusere vekten mest mulig. Den massive steinmuren rundt anlegget var det første som måtte vike, og i stedet valgte vi impregnert stående panel skrudd fast til lekter som i sin tur var skrudd fast til stolpene og rammeverket. Denne løsningen viste seg å være både enkel og praktisk, og estetisk ble vi faktisk veldig positivt overrasket!

Den gjennomgående bruken av treverk i både terrassen og anlegget viste seg å være veldig effektiv for å binde de ulike elementene sammen og skape en helhet:

Oversiktsbilde fra terrassen

Den ene kurven lot vi være uten panel, siden det på sikt skal bygges en stor trebru her:

Fremtidig trebru her

Den enkle innrammingen skaper et helt annet bilde av anlegget:

Enkel innramming, stor effekt

I tillegg til steinmuren måtte vi se oss om etter andre måter å fylle innsiden av anlegget på, siden denne mengden med jord- og steinmasser veier ganske mange tonn. Det aller første var da å fjerne all den massen som vi tidligere hadde ofret blod, svette og (nesten) tårer for å få inn dit, det er vel unødvendig å si at dette var et lite antiklimaks…:

Ut med det gamle, og…

Tomrommet som etter hvert oppsto ble så fylt opp med Jackopor Lettfyll. I de trangeste krokene ble sekkene for store, så da var det bare å sprette de opp og lempe innholdet over i mindre søppelsekker og plastposer. Man kan si det var en liten «snøstorm» her en stund, med massevis av hvite og grå isoporkuler flygende rundt i lufta!:

Fylt opp med Jackopor

Til slutt fylte vi på med hagejord og litt kompost. Etter at bildet ble tatt la vi også en ugressduk over det hele, med et lag bark på toppen:

Jord og kompost på toppen

Til toppen