Halvferdig diorama

Over: Slik så dioramaet ut etter at Vigdis hadde lagt på et lag med Husfix og limt på sidekantene. For å få litt mer "liv" og variasjon i skogbunnen og bakken ellers ble det aller først drysset på et tynt lag med jord som ble dynket med zalovann og deretter fiksert med uttynnet hvitlim påført med pipette. Jorda hentet vi rett utenfor stuedøra, den ble tørket og knust i småbiter før den ble stekt i ovnen en stund og deretter silt med et jordsiktesett til flere ulike graderinger. Den fineste graderingen er nærmest som mel å regne, denne ble blant annet brukt i hjulsporene på grusveien. Til slutt ble vegetasjonen påført i flere lag med diverse strømateriell fra Woodland Scenics.

Utedoen ble scratchbygget basert på diverse fotografier, men uten konkrete mål eller tegninger. Som rammeverk ble det brukt 1x1mm styren, plankene er 0,25x2mm, og avstiverne på døra samt oppå taket er 0,25x1mm. Hengslene er klippet ut av tynn kartong, og dopapiret er laget av 2-lags linsepapir for rens av fotoutstyr hvorav kun ett av lagene er brukt:

Utedo

Alt av trær og busker på dioramaet er laget med utgangspunkt i Heki Natural Trees, buskene på bildet er stort sett rester fra bunnen av esken som har blitt dyppet i lim og strømateriell. Fjellet og steinene er gipsavstøpninger som er limt på plass og "vasket" med kraftig uttynnede jordfarger:

Ved jernbaneovergangen

Fishing shack fra Bar Mills er et relativt enkelt byggesett som egner seg godt for den som har lyst til å prøve seg på et trebyggesett, vi syns det passet veldig godt inn i settingen på dioramaet. Takpappen og shingelen på veggene er selvklebende papir i strimler. Skyggeeffekten mellom shingelplatene er gjort med veldig uttynnet svart maling, resten av smussingen er utført med tørrbørsting av svart og hvitt:

Bar Mills fishing shack

Bar Mills fishing shack

Til toppen